De meest voorkomende inbraakmethodes

 

Hieronder is een uitleg over de meest voorkomende inbraakmethodes. 

 

Cilindertrekken
Een cilinder wordt uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen.  Dit kan worden voorkomen door het plaatsen van veiligheidsbeslag SKG drie sterren ® met cilindertrekbeveiliging of een cilinder SKG drie sterren ®.  

Openbreken van een deur of een raam
Bijvoorbeeld met een breekijzer of een schroevendraaier. Dit kan worden voorkomen door goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen te plaatsen. Vraag ons om een PKVW advies.

Gaatjesboormethode
Onder het raamslot wordt een gat geboord, vervolgens wordt met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die de bewoners in het slot hebben laten zitten omgedraaid. Dit kan worden voorkomen door raamboompjes te plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn, deze raamboompjes moeten ten alle tijde afgesloten worden en de sleuteltjes moeten uit de slotjes worden verwijderd.

Flipperen
Met een bankpasje of een kunsstof plaatje wordt via de buitenkant de dagschoot ingedrukt zodat de inbreker naar binnen kan. Dit kan worden voorkomen door de deur altijd op slot te draaien of door het plaatsen van een veiligheidsstrip.

Hengelen 
Met een stuk ijzer wordt door de brievenbus aan de deurklink gehengeld. Dit kan worden voorkomen door de deur op slot te draaien of een brievenbuszak en brievenbusafschermer te plaatsen

De bulgaarse methode 
Een cilinder die uit het slot steekt wordt afgebroken met een tang. Dit kan worden voorkomen door veiligheids antikerntrek beslag te plaatsen welke niet meer dan 3 mm uitsteekt.

Het ingooien van een ruit 
Inbrekers gooien met een steen of een ander zwaar voorwerp de ruit in. Dit kan zoveel mogelijk worden voorkomen door waardevolle spullen niet in het zicht te leggen zodat een inbreker min der aanleiding heeft om een steen door de ruit te gooien.

Inbraak via bovenlichtjes 
Bovenlichtjes zijn de kleine raampjes die vooral boven een ander raam zitten. Dit kan worden voorkomen door hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen te plaatsen. Een barrièrestang is vaak praktisch, omdat u dan het raam open kunt laten staan als u weggaat. Zorg er wel voor dat de maximale opening minder dan 15 cm is. 

De babbeltruc 
Personen proberen met een smoes uw huis binnen te komen. Dit kan worden voorkomen door niet zomaar iemand binnen te laten en eventueel een stevige kierstandhouder voorzien van SKG-vinkje op de deur te plaatsen.

Insluipen 
Inbrekers maken gebruik van een openstaande deur of raam om binnen te komen. Dit kan worden voorkomen door et een stuk ijzer wordt door de brievenbus aan de deurklink gehengeld. Dit kan worden voorkomen door altijd deuren en ramen te sluiten en sleutels uit de sloten te halen en uit het zicht op te bergen.

De slagsleutel methode 
Eeen slagsleutel, ook wel klopsleutel, is een sleutel waarvan alle groeven tot de maximale diepte zijn uitgevijld en waarbij door middel van het "kloppen"met een hamer het slot opengaat. Dit kan worden voorkomen door het plaatsen van een cilinder SKG drie sterren ®.  

 

Powered By Verkoopinnederland
Veiligedeur © 2022