Technische specificaties

 

Een knopcilinder met aan 1 zijde een knop:

Dit is een cilinder die aan de binnenzijde te bedienen is zonder sleutel maar met een knop.

 

 

Een knopcilinder met inbraakveilige knop:

Dit is een cilinder die aan de binnenzijde te bedienen is zonder sleutel maar met een inbraakveilige knop.

Een inbraakveilige knop werkt alleen als de knop ingedrukt wordt en dan gedraaid wordt ( zoals bijvooorbeeld een kindveilige draaidopsluiting op een fles )

 

Een nood / paniekfunctie:

Dit betekent dat op het moment dat de deur dicht is en aan de binnenzijde de sleutel nog in de deur zit er aan de buitenzijde toch een sleutel in kan om de deur te openen.

 

De maat van de cilinder meten:

 

De lengte van een profielcilinder wordt aangegeven in millimeters. Deze wordt gemeten van de buitenzijde van iedere cilinderhelft tot het midden van de meenemer. De standaardlengte is 30/30.

Is je deur dikker dan 43mm dan heb je een verlengde  nodig. De lengtes van de beide cilinderhelften kunnen daarbij verschillen. Dit is het geval als het slot (insteekslot of meerpuntssluiting) uit het midden van de deur zit. Zo kun je te maken krijgen met lengtes van bijvoorbeeld 30/40, 30/55/, 35/40, enz. Cilinderlengtes verspringen met 5mm en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke combinaties.De standaardcilinder wordt gebruikt op deuren met een dikte van ongeveer 40mm. De 10mm die de cilinder aan beide zijden uitsteekt (totale lengte van een standaardcilinder is 60mm) wordt bedekt door het beslag. 
Het buitenschild van veiligheidsbeslag is gewoonlijk ongeveer 10 millimeter dik.

Powered By Verkoopinnederland
Veiligedeur © 2022